Tempera ja Uikku esittäytyvät

m/t UIKKU

Rakennettu: 1977 Rendsburg, Länsi-Saksa. Azipod asennettu 1993 Hietalahden telakalla Helsingissä, samassa telakoinnissa molemmat pääkoneet uusittu ja alus muutettu dieselsähköiseksi. Azipod kääntyi 180 astetta ja oli työntävä.


M/t Uikku oli maailman 1. Azipod tankkialus, seuraava olikin sisaralus M/t Lunni.

Uikku ja Lunni seilasivat loppuaikopinaan, azipodien asennuksen jälkeen NEMARC'n (NesteMasaArctic) korsteenimerkin alla, silloinen Fortum hoitovarustamona.

 

Saksassa rakennettiin 1976-1977 Nesteelle neljä sisaralusta, Lunni, Sotka, Tiira ja Uikku. Näitä kutsuttiin yleisnimellä Lintulaivat, tai Lunni-luokka. Hyvin tehtyjä laivoja jotka pitkään huolehtivat Suomen polttoainehuollosta. Nykyisin M/t Lunni ja M/t Uikku seilaavat Siperiassa, Murmansk kotisatamanaan. Sotka myytiin muistaakseni Argentiinaan, kalapaattien bunkkerilaivaksi ja Tiira seilailee Kanadan arktisilla vesillä.


Kuvat ja teksti: Lauri Vuorinen

Suurin pituus: 164,4 m   

Leveys: 22,2 m

Max syväys: 9,50 m

Kaksoisrunko lastialueella

DWT: 15 748 tonnia

Koneteho 11,5 MW 

Jääluokka: 1A Super (Finnish Swedish Ice class)

Nemarc (NesteMasaArctic), Fortum hoitovarustamona

 

Kulkee paksummissa jäissä perä edellä, aluksessa on kaksi komentosiltaa, toinen normaaliin operointiin (ajoon keula edellä) ja toinen peräedellä ajoon.

Ensimmäisenä operointi talvena Suomenlahdella (2002-2003) Tempera jäi yhden kerran kiinni jääpankkiin, pyöritin Azipod'a 50 min, täydellä teholla ympäri, ja niin taas mentiin 8 solmua.

Samana talvena Tempera teki joka matka Primorskiin (mennen tullen) uuden rännin, tämä siksi, että venäläiset jäänmurtasjat "nappasivat" saattueilleen käyttämämme uusimman rännin.

Kyseisenä talvena Maaliskuussa olivat silloisen Fortumin varustamon (nykyisin Neste Shipping Oy) laivat (Tempera, Mastera, Tervi ja Palva) ainoat tankkilaivat jotka vierailivat Primorskissa.

Oli mukava kipparoida paattia jossa oli, kerrankin, varmasti tarpeeksi tehoja.

Potkuriteho 16 MW

Keulapotkurit: 2 kpl

Rakennusvuosi: 2002

Rakentaja: Sumitomo Heavy Industries

Rakennuspaikka: Yokosuka

m/t TEMPERA

SEB Leasing Helsinki, Fortum hoitovarustamona

DWT: 106036 tonnia

Suurin pituus: 252,0m

Suurin leveys: 40,0m

Jääluokka: Super A1

Koneteho: 23 MW

Maailman 1. DAT (Double Acting Tanker), Azipod potkurilaitteisto joka vetää alusta, sen sijaan että työntäisi, kuten perinteinen potkuri.